Spletno stran www.apartmaji-hrvaska24.com upravlja turistična agencija Potuj Nekam.

Pogoji najema zasebnih apartmajev - Novasol aranžmaji (poseben dodatek k Splošnim pogojem)


PLAČILNI POGOJI

Pri rezervacijah zasebnih apartmajev veljajo drugačni plačilni pogoji kot sicer:

  • pri rezervacijah opravljenih več kot 56 dni pred odhodom se ob prijavi plača 30% celotne vrednosti rezervacije, preostalih 70% pa najkasneje 45 dni pred odhodom,
  • pri rezervacijah opravljenih 55 dni ali manj pred odhodom, pa se ob prijavi poravna celotna vrednost rezervacije.


PRIHOD V APARTMA

Čas prihoda in odhoda bo naveden na potovalnih dokumentih (voucherju/napotnici), navedeni bodo podatki o točni uri, po kateri bo apartma pripravljen za vaš prihod in kraj kjer boste prevzeli ključe apartmaja. V primeru, da boste na izbrano destinacijo prišli kasneje, kot je navedeno na vaših potovalnih dokumentih, je o tem obvezno potrebno predhodno obvestiti lastnika apartmaja (njegovi kontaktni podatki bodo navedeni na potovalnih dokumentih, ki jih boste prejeli pred odhodom na izbrane počitnice).


ŠTEVILO GOSTOV V APARTMAJU

Največje število oseb v apartmaju mora ustrezati največjemu številu ležišč v rezerviranem apartmaju. Za osebo, ki koristi ležišče, se štejejo tudi dojenčki in otroci. Izjema so apartmaji, ki dovoljujejo namestitev dodatnega otroka do 4. leta starosti (za tovrstne apartmaje je potrebno povprašati ob rezervaciji). Točno število potnikov, s starostjo otrok, je potrebno navesti že ob samirezervaciji. V primeru, da bo v apartma prispelo več gostov, kot je ležišč v apartmaju, ima lastnik apartmaja vso pravico takega gosta odsloviti. V primeru, da ta gost ne zapusti apartmaja v dvanajstih urah, ima lastnik apartmaja pravico odsloviti vse goste v tem apartmaju brez možnosti povračila za neizkoriščene dni. Naš partnerNovasol se v glavnemukvarja s prodajo apartmajev družinam in parom. Skupine, kar pomeni vsaj 6 judi, ki niso v sorodstvenem razmerju, mladina ali pari, so ravno tako dobrodošle, vendar morajo to obvezno sporočiti ob rezervaciji. V tem primeru ima lastnik apartmaja pravico zaračunati višjo varščino in dodatno končno čiščenje.


DOMAČE ŽIVALI IN ALERGIJE

V nekaterih apartmajih domače živali niso dovoljene. Ne glede na to, niti lastnik apartmaja niti Novasol ne moreta zagotoviti, da v prejšnjem času v apartmaju ni bilo domačih živali.


ODPOVEDI IN SPREMEMBE

Vse odpovedi s strani gosta morajo biti podane v pisni obliki in veljajo izključno z dnem prejetja agencije Potuj nekam d.o.o.. V primeru odpovedi nastanejo in bodo obračunani sledeči stroški odpovedi:

  • 30% vrednosti rezerviranega aranžmaja za odpoved od dneva rezervacije do 70 dni pred odhodom,
  • 100% vrednosti rezerviranega aranžmaja za odpoved od 69 dni pred odhodom.

V vsakem primeru se zaračuna najmanj 100 EUR na rezervacijo/pogodbo in morebitni stroški zavarovanja rizika odpovedi.
V primeru, da ne dobimo pisne odpovedi rezervacije oz. v primeru neprihoda se računa celotni najem apartmaja.
V primeru vplačila zavarovanja rizika odpovedi je potnik stranka upravičena do bistveno nižjih stroškov odpovedi potovanja, zato priporočamo sklenitev zavarovanja za primer rizika odpovedi.

DOPLAČILA

Pri nekaterih apartmajih je potrebno na kraju samemdoplačati elektrike, vodo in ogrevanje po porabi, turistično takso, končno čiščenje, posteljnino, brisače in podobno. V vseh apartmajih pa je potrebno plačati varščino. O točnih doplačilih boste obveščeni ob rezervaciji.


RAZDALJE

Vse navedene razdalje (oddaljenost od morja, plaže, trgovin ipd.) so navedene po zračni liniji.


KATEGORIJA OBJEKTOV

Pri objektih niso navedene uradne kategorije, ampak so le-te podane na podlagi Novasolovih kategorizacijskih standardov:

  • 1*: zelo preprosto opremljen apartma brez posebnega udobja, predvsem primeren za poletne počitnice,
  • 2*: preprosto opremljen apartma z nekoliko udobja,
  • 3*: dobro vzdrževan apartma s standardno opremo,
  • 4*: udoben apartma z dobrim standardom in privlačnim pohištvom,
  • 5*: najboljši apartmaji z bogato opremo in sodobnim pohištvom.


VARŠČINA

Lastniki apartmajev imajo navado in pravico zahtevati, da se na kraju samem ob prevzemu ključev položi oz. plača tudi varščina/kavcija, ki služi v primeru poškodb v apartmaju ali zahtevnejšega čiščenja (običajna gre za znesek med 100 in 200 EUR na apartma). Navadno tega ne zahtevajo od parov in družin, saj le ti večinoma ne povzročajo namerne škode. Lahko pa zahtevajo plačilo varščine/kavcije od skupine mlajših gostov, v kolikor ocenijo, da bi le ti lahko povzročili materialno škodo (gre za popolnoma osebno presojo vsakega lastnika apartmaja). Varščina/kavcija se gostom v primeru, da se v apartma ob odhodu zapusti v prvotnem stanju, v celoti vrne.


KONČNO ČIŠČENJE

Najemnik mora apartma zapustiti počiščen (počiščena kuhinja in kuhinjski aparati, koši izpraznjeni ipd.).


POŠKODBE V APARTMAJU

V primeru, da pride do poškodb v apartmaju, mora najemnik o tem nemudoma obvestiti lastnika.


PRITOŽBE IN PRIPOMBE

Vse pritožbe in pripombe je obvezno potrebno podati najkasneje v 72 urah od namestitve v izbranem apartmaju lastniku apartmaja in Novasolu (kontaktni telefon bo naveden na potovalnih dokumentih). Najemnik si mora tudi zabeležiti ime osebe, ki jo je seznanil s tem primerom. Po povratku domov je potrebno na agencijo, kjer ste naredili rezervacijo, poslati tudi pisno pritožbo. V primeru pritožbe bo Novasol sporočil razumen čas za odpravo te napake. V primeru predčasnega odhoda gostov zaradi te napake brez odobritve Novasola lahko to dejanje predstavlja tveganje za pozitivno rešitev pritožbe. V primeru, da težave ni možno odpraviti si Novasol pridržuje pravico goste preseliti v drug apartma enake kategorije in enakega cenovnega razreda, če je le mogoče. Če gostje menijo, da težava ni bila pravilno odpravljena v času njihovega bivanja v apartmaju, mora biti pritožba poslana pisno v 14 dneh po povratku domov na agencijo, kjer je bila narejena rezervacija.


PRIPOROČILO

Gostom priporočamo, da s seboj prinesejo dodatne brisače, kuhinjske krpe, čistilo za posodo in toaletni papir, saj v vseh apartmajih to ni na voljo.


Splošni pogoji potovalne agencije Potuj nekam, d.o.o.