Spletno stran www.apartmaji-hrvaska24.com upravlja turistična agencija Potuj Nekam.
Pogosta vprašanja / FAQ
Kakšna je razlika med spletno rezervacijo in rezervacijo v turistični agenciji?

Na naših spletnih straneh www.potujnekam.com , www.123rezerviraj.si , www.rajski-maldivi.com in www.apartmaji-hrvaska24.com so vam na voljo identična potovanja in po istih cenah kot v turistični agenciji. Rezervacijski sistemi za prikaz ponudb in rezervacije aranžmajev preko naših spletnih strani in rezervacijski sistemi, ki jih uporabljamo v poslovalnici so isti.

Prednost spletne rezervacije je, da lahko svoje počitnice, potovanje, križarjenje ali letalske vozovnice rezervirate udobno iz svojega naslonjača, 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Poleg tega prihranite stroške rezervacije, ki pri rezervaciji v poslovalnici znašajo 15 EUR, pa še parkirnega prostora vam ni treba iskati.

Kako rezerviram in plačam?

S pomočjo iskalnika na spletni strani ali zgolj z brskanjem po naši ponudbi si poiščite ponudbo, ki vam ustreza. Na strani, kjer je predstavljena ponudba, ki ustreza vašim iskalnim kriterijem, izberite datum in začnite rezervacijo z gumbom K rezervaciji.

Rezervacija je hitra, varna in enostavna. V rezervacijski obrazec enostavno vnesite zahtevane podatke in rezervacijo potrdite s klikom na gumb Rezerviraj zdaj.

Plačilo boste izvedli na naš TRR in sicer na podlagi ponudbe, ki vam jo bomo na vaš e-naslov poslali v nekaj minutah po izvršeni rezervaciji.

Kje plačam najem apartmaja?

Celoten znesek za najem izbranega apartmaja/studia plačate agenciji Potuj nekam. Ob rezervaciji se navadno plača akontacija v določeni višini, preostanek pa se plača do 21 dni pred odhodom. Točen datum za dokončno plačilo je naveden na računu, ki ga prejmete ob potrditvi vaše rezervacije.

Kakšne so možnosti plačila pri vas?

Izberite način plačila, ki vam najbolje ustreza

Običajni način s pologom akontacije

Za rezervacijo opravljeno vsaj 10 dni pred odhodom, je potrebno plačilo akontacije v višini 30% od skupnega zneska rezervacije. Preostali del plačila je potrebno poravnati 10 dni pred odhodom.

Plačilo na obroke (brez obresti)

Ob rezervaciji plačate akontacijo v višini 30%, naslednji mesec plačate 100 € in naslednjega 50 €..., do 10 dni pred odhodom, ko je potrebno poravnati razliko do celotnega zneska rezervacije.

Plačilo z brezobrestnim kreditom (0% obresti, 0 € stroški odobritve)

Ob rezervaciji plačate akontacijo v višini 30% od vrednosti aranžmaja, za preostali del pa najamete verjetno najugodnejši brezobrestni počitniški kredit. Postopek najema in odobritve je hiter in enostaven. Več informacij najdete na http://www.potujnekam.com/brezobrestni-pocitniski-kredit.

Plačilo v celoti

V kolikor želite, lahko svoje izbrane počitnice plačate naenkrat v celoti.

Podatke, potrebne za plačilo boste prejeli na svoj e-naslov ob zaključku rezervacije.

Plačila na poslovni račun Potuj nekam d.o.o. lahko izvršite na vaši najbližji enoti banke ali pošte ali preko vaše e-banke.

Ali dobim kakšen popust če plačam vse ob rezervaciji?

Upoštevajoč dejstvo, da so vse objavljene cene popolnoma transparentne in jih po pogodbi z našimi partnerji ne smemo spreminjati, plačate objavljeno ceno organizatorja potovanja v celoti. Pri nas nimamo in vam ne moremo priznati popusta za celotno plačilo oz. plačilo v naprej. Običajna poslovna praksa je, da znesek izbranega aranžmaja z vsemi vključenimi popusti (kot so first ali last minute kot tudi razne posebne in akcijske ponudbe) plačate po sistemu 30% na dan rezervacije, preostanek pa je potrebno poravnati najkasneje 15 dni pred odhodom (v kolikor ni s strani organizatorja potovanja določeno drugače).

Kaj je dokazilo o plačilu in kako ga pošljem?

Rezervacija je fiksno potrjena šele ob prejemu zneska ali vašega potrdila o plačilu.

Kot dokaz o izvedenem plačilu šteje:

 • fotokopija ali scan plačane položnice
 • posnetek zaslona (print screen) izvršenega plačila v spletni banki.

Dokazilo o izvedenem plačilu pošljite na elektronski naslov na rezervacije@potujnekam.com ali preko faxa na številko 01 600 80 37.

Ali dobim račun za plačilo aranžmaja?

Po opravljenem plačilu izbranega aranžmaja, boste v najkrajšem možnem času (ponavadi še isti dan) prejeli uraden račun za izvršeno plačilo.

Ne najdem iskanega aranžmaja. Kaj lahko storim?

Možno je, da ste vnesli takšno poizvedbo, kateri ne ustreza noben aranžma. Če ste vnesli vse iskalne parametre in ni primernih aranžmajev, se vam na strani rezultatov/ponudb izpiše, da nobena ponudba ne ustreza vašim iskalnim kriterijem in se vam ponudi alternativne možnosti/ponudbe.

V primeru, da kljub iskanju alternativne ponudbe ni rezultatov, predlagamo, da ponovite iskanje z nekoliko širšim terminom in/ali izpustite katerega od manj pomembnih kriterijev. V kolikor kljub vsemu ne bi našli primerne ponudbe, nas lahko pokličete na 01 600 80 35 ali nam pošljete e-sporočilo na naslov info@potujnekam.com in potrudili se bomo, da vam poiščemo najbolj optimalno ponudbo.

Ali so moji podatki varni?

Vsi vaši podatki, ki jih posredujete ob postopku rezervacije na naši spletni strani so zaščiteni pred zlorabo in bodo varovani in uporabljeni v skladu z zakonom, uporaba pa omejena na potrebe izvajanja rezervacije v vašem imenu. Podatki o nosilcu rezervacije in potnikih bodo posredovani samo organizatorju potovanja za potrebe rezervacije in pogodbeni zavarovalnici za potrebe sklenitve izbranega zavarovanja.

Pri podjetju Potuj nekam, d.o.o. razpolagamo s sodobno in varno informacijsko tehnologijo ter drugimi varnostnimi sistemi, ki preprečujejo kakršnokoli uporabo vaših podatkov v nasprotju z namenom njihovega zbiranja in/ali morebitne zlorabe s strani nepooblaščenih oseb.

Pri svojem delu upoštevamo in se dosledno držimo vseh veljavnih zakonskih obveznosti, ki nam jih nalagajo:

 • Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) (Ur. l. RS, št. 94/2007-UPB1),
 • Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom) (Ur. l. RS, št. 13/2007-UPB1),
 • Zakonom o poštnih storitvah (ZPSto-1) (Ur. l. RS, št. 102/2004-UPB1),
 • Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) (Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB 2) in
 • Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) (Ur.l. RS, št. 61/2006) ter priporočila slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.
Lahko pri vas sklenem zavarovanje za primer odpovedi?

Seveda. Pri nas lahko sklenete zavarovanje rizika odpovedi za vaš aranžma ali letalsko vozovnico. V sodelovanju z našo partnersko zavarovalnico - Zavarovalnico Maribor d.d., vam nudimo dve obliki zavarovanja rizika odpovedi. Na voljo imate enostavno kritje in širše kritje, ki zajema precej več pogojev zaradi katerih lahko odpoveste svoje potovanje. Podrobnejše informacije si lahko preberete v Splošnih pogojih Zavarovalnice Maribor za sklenitev zavarovanja rizika odpovedi turističnih potovanj, ki se nahajajo tudi na naši spletni strani.

Katere podatke o potnikih moram posredovati in zakaj?

Vnesti morate vse zahtevane podatke o potnikih (označeno z zvezdico*). Podatke o potnikih zahtevajo organizatorji potovanj, hotelirji in letalski prevozniki zaradi evidence potnikov, izdaje potovalnih dokumentov in letalskih vozovnic ter zavarovalnice za sklenitev zavarovanj.

Na počitnice bi rad vzel hišnega ljubljenčka. Ali je to mogoče?

Hišne ljubljenčke lahko vzamete samo v primeru, da vam to lastnik počitniškega objekta (hiša ali apartma) dovoli. Informacija o tem je na voljo pri opisu objekta. Ponavadi je za domače živali potrebno doplačilo na kraju samem, morate pa jih že v naprej najaviti. To storite med rezervacijo, kjer med opombe vnesete vrsto, pasmo in velikost domače živali.

Kje in kdaj dobim potovalne dokumente?

Pogoj za izdajo potovalnih dokumentov je dokončno plačilo aranžmaja po plačilnih pogojih navedenih v vaši prijavnici/pogodbi oz. na prejetem računu. Ker smo v našem podjetju odločeni po naših najboljših močeh skrbeti za naravo in okolje, vam bomo potovalne dokumente (obvestilo o odhodu, voucher, morebitne dodatne napotke, ...) poslali preko elektronske pošte na naslov, ki ste ga navedli ob rezervaciji. V kolikor to iz tehničnih ali drugih razlogov ne bi bilo izvedljivo, vam jih bomo v tiskani obliki še pravočasno poslali na vaš domači naslov.

Kaj so stroški prijavnine?

Po priporočilu Združenja turističnih agencij Slovenije pri prodaji turističnih aranžmajev ob sklenitvi pogodbe zaračunavamo prijavnino po veljavnem ceniku na dan rezervacije. Gre za povsem običajen in uveljavljen način plačila stroškov, ki nastanejo agenciji pri posredovanju in rezervaciji izbranega aranžmaja. V kolikor rezervacijo izbranega aranžmaja izvedete preko naše spletne strani samostojno, vam stroškov prijavnine ne zaračunamo.

Vi nas angažirate, da za vas na svetovnem turističnem tržišču poiščemo najboljšo možnost za realizacijo želenega potovanja. V kolikor se s ponudbo strinjate, podate naročilo za rezervacijo aranžmaja in s tem plačate turistične in/ali ekološke takse (po objavljenih in takrat veljavnih transparentnih cenah, ki so priporočene s strani vsake posamezne države) ter stroške prijavnine kot nadomestilo za naše stroške.

Ti stroški vključujejo:

 • Iskanje primerne ponudbe
 • Zagotavljanje najnižje cene
 • Garancijo kakovosti in zanesljivosti naših partnerjev
 • Vso potrebno logistiko pri morebitnih kombinacijah storitvenih uslug
 • Spremljanje vaše rezervacije in informiranje o morebitnih spremembah (npr. sprememba timinga letalskega prevoznika, morebitne spremembe med potjo, posebna obvestila z destinacij, itd.)
 • Spremljanje kvalitetne izvedbe vašega potovanja oz. počitnic v času vašega potovanja na izbrani destinaciji (zagotavljanje asistence s strani predstavnika organizatorja potovanja)
 • Urejanje vseh potrebnih zadev za vaš varen povratek domov v primeru nastopa kakršnih koli nepredvidenih okoliščin (hitra evakuacija z destinacije, organizacija izrednih povratkov v primeru nenadne bolezni ali poškodbe – priporočamo zavarovanje z a asistenco v tujini,...)
 • Posredovanje in pomoč pri sestavi vseh potrebnih dokumentov v primeru zahtevkov za povračilo nastalih stroškov na poti ali morebitne reklamacije. Sestava spremnega dopisa in posredovanje pri naših partnerjih z urgenco, da se eventualni spor čim hitreje in korektno reši. Obveščanje o odgovoru s strani organizatorjev potovanj ali zavarovalnih hiš.
Kaj pomeni "rezervacija na vprašanje" in zakaj je potrebno plačilo akontacije v naprej?

V kolikor ste si izbrali aranžma, kjer je do odhoda oz. začetka le tega samo nekaj dni (3-5 dni) ali pa gre za počitnice ali potovanje v visoki sezoni ("high season"), je verjetnost, da hotel nima več razpoložljivih kapacitet po vnaprej objavljenih cenah, zelo velika. V tem primeru vam hotelir po navadi ponudi aranžma po višji ceni ali pa na podlagi poslanega povpraševanja (rezervacija na vprašanje – RQ), lahko celo odobri sobo po isti, se pravi nižji ceni. Ob poslani "rezervaciji na vprašanje" z naše strani do hotelirja, hotelirju z vplačilom dogovorjene akontacije garantiramo, da v kolikor potrdi rezervacijo na vprašanje, le to tudi sprejmemo kot obvezujočo.

V kolikor se po prejeti potrditvi "rezervacije na vprašanje" kljub vsemu odločite, da rezervacije ne boste sprejeli, nastanejo za vas storno stroški po splošnih pogojih organizatorja potovanja.

Ker so po naših izkušnjah možnosti za potrditev "rezervacije na vprašanje" približno 50%-50%, vam bomo vedno ponudili tudi alternativne ponudbe.

Zakaj so nekateri opisi hotelov na vaši strani v tujem jeziku (nemškem, angleškem, hrvaškem)?

Glede na našo ogromno in raznoliko ponudbo turističnih aranžmajev, ki jih nudimo in upoštevajoč dejstvo, da preko 90% vse naše ponudbe predstavljajo tuji partnerji od katerih je največje število nemških, avstrijskih in hrvaških, je večji del hotelskih opisov in opisov apartmajev v tujem jeziku. Za hitro pomoč pri osnovnem prevodu priporočamo, da si skopirate opis hotela ter si pomagate z Google prevajalnikom ali podobnim brezplačnim prevajalnikom. Za podrobnejši in natančnejši prevod vam bomo z veseljem pomagali.

Kaj je vključeno v ceno najema apartmaja?

Praviloma so pri najemu apartmaja vključene v ceno sledeče storitve:

 • najem izbranega objekta za izbrano časovno obdobje
 • posteljnina in brisače v kolikor ni v ponudbi izbranega objekta posebej navedeno, da to ni vključeno v ceno
Zakaj moram plačati najem apartmaja v naprej in zakaj ga ne morem plačati, ko pridem v apartma?

Turistična agencija Potuj Nekam sodeluje z enim največjih ponudnikov apartmajev v Evropi, ki omogoča zgolj tovrstno rezervacijo apartmajev, rezervacijo s predhodnim plačilom najema. Nudimo vam Garancijo Najnižje Cene in skrbimo za nivo ponudbe. Ravno tako so tudi vsi apartmaji iz naše ponudbe lastnoročno izbrani in pregledani preden se dovoli objava ponudbe na spletni strani.

Naša agencija nakaže lastniku plačilo za najem apartmaja, ki ste ga izvršili, tudi do 60 dni pred vašim prihodom. Tudi to je eden od razlogov, zakaj zahtevamo od lastnikov visok nivo ponudbe in lepo ter korektno vzdrževane apartmaje, ki so pogoj za sodelovanje z nami.

Rezervacija apartmajev preko naše spletne strani vam omogoča, da si zares odpočijete.
Konec koncev, ali niso počitnice namenjene ravno temu? Ležanje na plaži, branje priljubljene knjige in srkanje hladne pijače so super, ampak to je zgolj prvi korak do brezskrbnih počitnic.

Izpolnjujemo vse zahtevane pogoje in imamo licenci za organizatorja in za prodajalca turističnih aranžmajev. Ravno tako imamo sklenjeno zavarovanje insolventnosti pri Zavarovalnici Maribor d.d. in ga tudi vsako leto obnavljamo. Vaša rezervacija in vplačilo izbranega apartmaja so pri nas na varnem.

Od leta 2015 smo v sodelovanju z našim partnerjem uvedli še dodatne novosti in prednosti:

 • plačilo varščine/depozita ob prihodu v apartma ni več potrebno (razen v primeru, ko so gostje skupina mladoletnikov ima lastnik pravico zahtevati plačilo varščine/depozita),
 • manjšo in nenamerno povzročeno škodo gosta, do višine 135 € na apartma, pokrije agencija,
 • vključeno je zavarovanje rizika odpovedi za primer bolezni (soudeležba gosta v višini 50 €).

Nekatere spletne strani mi omogočajo, da plačam najem apartmaja šele ob prihodu v apartma, pri vas pa to ni mogoče. Zakaj?

Nekateri portali in spletne strani, kjer lastniki svoje apartmaje zgolj oglašujejo, se ne ukvarjajo z dejavnostjo turistične agencije ampak z oglaševanjem. Za opravljanje dejavnosti turistične agencije je potrebno imeti licenco za prodajo turističnih aranžmajev in sklenjeno zavarovanje za primer insolventnosti.

Ker mnogi portali in spletne strani ne izpolnjujejo vseh potrebnih pogojev za tovrstno licenco, je za lastnike teh portalov in spletnih strani tudi najbolj priročno, da se kupci/najemniki apartmajev kar sami dogovorite z lastniki apartmajev in tudi pri njih direktno plačate oziroma jim nakažete dogovorjeni znesek za najem apartmaja.

V kolikor poteka vse tako kot ste se dogovorili, so počitnice super in brez skrbi. V kolikor se kje zatakne, ste sami odgovorni za vse in tudi sami krijete oz. nosite morebitno nastalo škodo in stroške (v kolikor apartma ni dejansko takšen kot je bil v oglasu, če je okolica apartmaja bolj podobna gradbišču kot počitniški destinaciji, če lastnik trdi, da ni prejel vašega nakazila, apartma nima tople vode in podobno).

Naša agencija sodeluje z enim največjih ponudnikov apartmajev v Evropi, ki omogoča zgolj tovrstno rezervacijo apartmajev, rezervacijo s predhodnim plačilom najema. Nudimo vam Garancijo Najnižje Cene in skrbimo za nivo ponudbe. Ravno tako so tudi vsi apartmaji iz naše ponudbe lastnoročno izbrani in pregledani preden se dovoli objava ponudbe na spletni strani.

Izpolnjujemo vse zahtevane pogoje in imamo licenci za organizatorja in za prodajalca turističnih aranžmajev. Ravno tako imamo sklenjeno zavarovanje insolventnosti pri Zavarovalnici Maribor d.d. in ga tudi vsako leto obnavljamo.Vaša rezervacija in vplačilo izbranega apartmaja so pri nas na varnem.